Hoe kan je krampjes voorkomen1,2

Hier enkele tips wat je als ouder kan doen om darmkrampjes te voorkomen of de pijn te verzachten.

Bij darmkrampjes is het niet nodig om het voedingspatroon van je baby aan te passen en ook speciale dieetvoeding is niet nodig, Infacol wordt gegeven vóór elke voeding. Het is dus ook geschikt om bij borstvoeding te gebruiken.

Maak tijdens de luierwissel wat “fietsbewegingen” met de beentjes van jouw baby. Zo wordt de overtollige lucht gestimuleerd om het lichaam te verlaten.

Houd je baby dicht bij jou, vb. in een draagdoek. Het horen en voelen van jouw hartslag en ademhaling kan kalmerend werken voor jouw kindje.

Indien je kiest voor flesvoeding, gebruik dan een speen met een klein gaatje, zodat je baby rustig kan drinken. Neem voldoende tijd voor de voeding. Bij te snel of te gulzig drinken, zal je baby gemakkelijker veel lucht naar binnen nemen, waardoor er krampjes kunnen ontstaan.

Als je borstvoeding geeft is het verstandig om bij te houden wat je eet en drinkt om zo te ontdekken of je baby misschien overgevoelig is voor voedingsstoffen uit jouw voeding.

Laat je baby voldoende boeren tijdens de voeding. Probeer ook eens om je voeding te onderbreken, zodat de voeding even de tijd krijgt om te zakken.

Je baby in bad doen voordat hij gaat slapen, maakt dat hij helemaal ontspannen gaat slapen. Dit kun je natuurlijk ook toepassen op een moment dat je baby darmkrampjes heeft, eigenlijk altijd prettig voor je baby.

Masseer het buikje met ronde bewegingen in de richting van de klok, zodat de lucht gemakkelijker uit de buik kan ontsnappen.

1. https://www.nhs.uk/conditions/colic/ geraadpleegd op 03/05/2021
2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/colic/symptoms-causes/syc-20371074 geraadpleegd op 03/05/2021

Infacol is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
BE-ARPHA-OTC-0034-06.2021