Veelgestelde vragen

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je baby, zeker als je baby buik- of darmkrampjes heeft. Maar je weet niet altijd precies wat je moet doen. De meest gestelde vragen (en antwoorden natuurlijk) vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Infacol is een medisch hulpmiddel en helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol bevat simeticon en wordt niet in het lichaam opgenomen. Het heeft een sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen.
Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastiek pipet.

Onderstaande symptomen zijn een aanwijzing dat je baby last kan hebben van buik- en darmkrampjes 1,2,3
  • schril en doordringend huilen, gedurende meerdere uren per dag (vaak erger aan het einde van de middag of de avond)
  • het optrekken van de beentjes tot aan de borst
  • het samenballen van de hand tot een vuist
  • rood gezicht tijdens het huilen (gesloten ogen)
  • geen andere aanwijsbare reden voor het huilen
N.B. diarree, overgeven en hoge temperaturen zijn overigens géén symptomen van buik- en darmkrampjes. Dus als je baby daar last van heeft of je bent onzeker over de oorzaak, neem dan contact op met je huisarts.

1. https://www.nhs.uk/conditions/colic/ geraadpleegd op 03/05/2021
2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/colic/symptoms-causes/syc-20371074 geraadpleegd op 03/05/2021
3. A real world evaluation of a treatment for infant colic based on the experience and perceptions of 4004 partens (M Goldman)
Baby’s krijgen tijdens hun voeding lucht binnen. Deze lucht kan in baby’s buik of darmen vast gaan zitten en kan dan buik- en darmkrampjes veroorzaken. De buik- en darmkrampjes kunnen veroorzaakt worden door de opbouw van kleine gasbellen die vastzitten in de darmen.
Het niet kwijt kunnen van vastzittende lucht kan voor je baby wel erg pijnlijk zijn, maar gelukkig is vastzittende lucht in de darmen geen medisch probleem.
Massage kan rustgevend werken als je baby last heeft van buik- en darmkrampjes. Het is bovendien ontspannend voor zowel ouder als kind.
Geef je baby Infacol. Infacol is een medisch hulpmiddel dat helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol wordt niet in het lichaam opgenomen, maar zorgt er voor dat de kleine gasbellen worden samengevoegd tot grote gasbellen die makkelijk door je baby als lucht kunnen worden afgevoerd.
Infacol kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden.
Infacol wordt niet in het lichaam opgenomen. Het heeft een sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen.
Infacol kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden. Infacol wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het heeft een  sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen.
Voor meer informatie over Infacol kunt u contact opnemen met Arega Pharma, per e-mail: medinfo@arega.com
Druppel voor elke voeding een gevulde pipet (0,5 ml) achter op de tong van je baby. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot twee gevulde pipetten (1 ml).
Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastiek pipet.
Infacol kan vanaf de geboorte gebruikt worden.
Er zijn een aantal overeenkomsten, maar het allerbelangrijkste verschil is dat baby’s met een lactose intolerantie last hebben van diarree en baby’s met buik- en darmkrampjes niet. Als je vermoedt dat je baby lactose intolerant is, neem dan contact op met je huisarts of pediater.
Infacol is verkrijgbaar in uw apotheek.

De werkzame stof van Infacol is simeticon (40mg/ml)
Naast simeticon (40mg/ml) bevat Infacol de volgende hulpstoffen:
Gezuiverd water,  sinaasappelsmaak, natriumsaccharine, hypromellose, methyl hydroxybenzoate, propyl hydroxybenzoate.

Infacol is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
BE-ARPHA-OTC-0034-06.2021